Bemanning (wij dus)

Harry

Alweer 65 en nu dus "pensionado" (met een AOW-gat van een jaar!). Geboren en getogen in Driebergen, ver van bootjes en water. Volgens zijn moeder zat het zwerversbloed er al vroeg in. Harry ondernam zijn eerste trektocht naar de Maarnse bossen toen hij 3 was, op zijn stepje met rugzak en bijl(?!).

Studeren was nooit z'n hobby; nog voor de diploma uitreiking van de MTS vertrok Harry naar de USA om te sky-diven. 4-man team, 8-man team, NK's, WKs: done it all. Zelfs nog een kort debuut gemaakt in de film King Kong (nee, niet als aap). In 1977 terug naar NL, Twente, waar hij naar eigen zeggen ontwikkelingswerk heeft gedaan. Met HTS-diploma op zak, maar nog wel steeds met 2 linkse handen, aangenomen bij Philips (NL, Belgie en Singapore) en daar nooit meer weggegaan. Niet gehinderd door enige zeilervaring koopt Harry in 1987 z'n eerste bootje ("oh, dat leek me wel leuk") en maakt samen met Ellen IJsselmeer en Randmeren onveilig. Daarna diverse bootjes gehuurd, van Bavarias tot Skutsjes, maar uiteindelijk gevallen op een Koopmans.

In het dagelijks leven inkoper (ouehoeren als de beste). Op deze reis verantwoordelijk voor "de algemene coordinatie", het natte voordek en de vieze klussen. Sterkte: Is het prototype levensgenieter en ziet overal de zonnige kant van in. Zwakte: weet nog steeds het verschil tussen bak-en stuurboord niet.

 

Ellen

53 lentes jong en daarmee nog steeds een kuuk'n in de vertrekkerswereld. Rasechte Tukker met een vlotte babbel maar een accent dat er nooit meer uit te slaan is. Steekt haar lange neus graag in boeken in andere zaken. Bedrijfseconoom met een gat in de hand, geen belemmering voor Philips om Ellen uit te zenden naar Singapore en Hongkong. Dol op water, gekanoed op het Twentekanaal en gezwommen in het Buurse meertje. Geen bal verstand van zeilen, en in de eerste de beste sluis Harry's bootje in de prak gevaren. Evenals diens spiksplinternieuwe auto.

In een vorig leven Product Planner, Project mgr of Marketing mgr (neemt graag het roer in handen en is van alle markten thuis). Op deze reis verantwoordelijk voor de catering, het bedienen van de knoppen en het nemen van corrigerende maatregelen. Staat d'r mannetje op de judo-mat en mept als het moet ongewenste bezoekers van de boot. Promotie gemaakt als roerganger. Is het serieuzere typetje dat naderend onheil graag voor blijft. Sterke kant: een doorzetter en harde werker. Zwakte: is soms een beetje onbehouden en heeft weinig geduld met dingen die niet werken, zoals die k-computer.

Samen

Al meer dan 30 jaar een onverslaanbaar team als het gaat om reizen (samen klussen is een ander verhaal).

Alleen al op deze zeilreis werden meer dan 60 landen aangedaan. Maar voordat de trossen losgegooid werden, werd de wereld al tientallen jaren verkend per rugzak.

terug naar startpagina